9 Ocak 2014 Perşembe

Bir Memnuniyet Hikayesi: Sıcacık,Şık Bir Ortam-Şanel Kuaför Exclusive



     Sürpriiiiiz!Aylar önce verdiğim sözü yeni tutabiliyor olmanın utancıyla yazıyorum önce onu belirtmeliyim.Geç olsun güç olmasın tesellisiyle Bir Memnuniyet Hikayesi yazılarımızın üçüncüsüne başlayalım:) (Diğer ikisi Kaft ve Metin Mefruşat için isimlerin üzerine tık tık)

Instagram ve Twitter'da eylül ayında bahsetmiştim kuaförümü tanıtacağımdan ve sonra öylece kalmıştı.Çekimlerini de yapmıştım oysa.Her neyse,şu an nihayet karşınızdayım! Önce biraz tanıyalım etrafı.



     Gittiğiniz zaman gördüğünüz ilk yer burası değil,bu kare yan cephesi gibi kalıyor.Cadde tarafından geldiğiniz zaman ön cephesini göreceksiniz,biraz ufak gibi gelebilir o açıdan.Yanılıp aşağıdaki dükkana girmeyin yalnız aman dikkat! Giderseniz "Buranın kapısı nerde ya?" demeyin diye özellikle belirtiyorum:)


     Ön cephede böyle güzellikleri barındıran minik bir balkon var.Siz bir de buraları baharda görün!


İlk görüşte "Piyano mu ya o?" diye yaklaştığımı itiraf ediyorum.Çok hoş olmamış mı ama? Ayrıca şu televizyon her ne kadar öyle şık dursa da bir gün dayanamayıp düzelteceğim diye korkuyorum.



     Şu koltuklar tam uyuyup kalmalık, işlem hiç bitmesin istiyorum ! Normal kuaförlerde hep birkaç hamle sonra rahatınızı bulabilirsiniz ama buraya oturduğunuz an uyumamanız için bir sebep yok.Tüm saç ürünlerini tek tek mıncıklayıp ufak bilgiler alacaktım ama gelin olduğu için fazla vaktim olmadı.



     Paravanın arkasını merak edenler için gelsin.Sağ üstteki kısmı görünce Mac rafları geliyor aklıma,mağazalarda kalemler de o şekilde duruyor ya,bunların da duruşu onlara benziyor.


     Dağınıklığımı bu denli belli ettiğim bir kareyi yayınlamayacaktım ama burayı göstermek için elimde sadece bu varmış.Odaklamayı da becerememişim zaten.Burası rahatça bekleyebileceğiniz bir köşe.

     Yine çok şık yerlerde hizmet gördüğünüzü itiraf etmeliyim.


( ayrıca yıkama koltuklarının ön tarafında iki kişilik daha geniş bir alan var gelinlerin daha rahat hazırlanması için özel olarak ayrılmış,ama çekmeyi unutmuşum şahane bir şekilde,bu yüzden sayfanın kendi fotoğraflarını koyuyorum daha rahat anlatabilmek için)



Biraz daha yakındak incelemek gerekirse bu şekilde.

 

En ufak yer bile nasıl güzel düşünülerek dekore edilmiş bakar mısınız?! Çok ufak ama hoş bir detay.Tabii akşamları çok daha hoş oluyordur. O taşların büyük bir kısmı da imzalı,minik müşteriler sayesinde:))



     Ee estetik bir pozla süslemezsek olmazdı.Hayır tabii ki de bu benim saçım değiiil,hayati bir durum olmadığı sürece saçımı kestirmeyi asla düşünmüyorum.Her ne kadar bir araba parası kadar ciddi paralar teklif edilse de:))


       Şurayı da bir mıncıklamak nasip olmadı ama çok fena gözüme kestirdim.


     Milk Shakeleri gözüme kestirdim,mutlaka kapmalıyım bir tane aklımdan çıkmıyor resmen! O nasıl bir kokudur,yumuşaklıktır azizim?


     Aslında güzellik uzmanıyla sohbet edip malzemelerini izin verirse sizinle paylaşmak istiyordum fakat dediğim gibi gelin olduğu için içeri bile giremedim.Sonraki zamanlarda böyle bir fırsat olursa mutlaka yayınlarım.Ama Aydın abiyle ufak bir röportaj yaptık :) Onun da ses kaydı vardı fakat bozulan telefonumla birlikte o da heba oldu ne yazık ki.Aklımda kaldığı kadarını paylaşacağım sizinle.

     #Mesleğe nasıl başladığını,onu itenin ne olduğunu sormuştum.Cevabı sanırım çok küçük yaşta babasının yanında çalışmasıydı.

     #Koşullar farklı olsaydı yine de bu mesleği seçip seçmeyeceğini sorduğumda hiç düşünmeden "evet" dedi.

     #Gelen müşterilerde genel olarak gözlemlediği genel tavrı sorduğumda aldığım cevap ise gayet tahmin edilebilirdi: "güzel olma çabası" :)

     #Yıllardır cevabı bulunamayan soruyu sormuştum "Kadınlar ne ister?" diye. "Sen az değilsin" eşliğinde
güldük biraz:)) Ama cevap az önceki sorununki ile aynı oldu : "güzel olmak"

     #Kadınların saç bakımında yaptıkları en temel yanlışı sormuştum,cevap ise bakımı evde yapmaları olmuştu! Çok ezbere ve bilinçsizce yapıldığını ama profesyonel şekilde yapılması gerektiğinin altını çizmişti.Herkesin sürekli bakıma gidemeyeceğini peki en basitinden ne yapılabileceğini sordum ve en temel şeyin saç maskesi olduğunu öğrendim.Yani ekstra bir sorununuz yoksa ve profesyonel ellere kendinizi düzenli olarak bırakamıyorsanız bir saç maskesi alıp uygulayın.

     Ses kaydı kaybolmasaydı çok daha iyi olurdu tabii ama ne yazık ki gitmiş.Olur da vaktimiz olursa ve sorularınız varsa toparlayıp bir video ile sorarım isterseniz.Zaten vlog işini iyiden iyiye düşünür oldum.Geçenlerde de bir video çektim,içime de sindi gibi ama nasıl düzenlerim yayınlarım bakalım bilmiyorum.

     O gün yoğun olmasaydı çalışan herkesi de kare kare çekecektim ama kimseyi çekemedim.Yukarıya en azından Aydın abiyi görebilmeniz için fotoğrafını koydum.Aşağıya bırakacağım linkten tüm fotoğraflara bakabilirsiniz.Kendisi çok samimi,güleryüzlü ve hepsinden önemlisi kırık alırken gerçekten sağlıklı iş çıkaran belki de tek kuaför! Şu güne kadar kırık aldırma adı altında saçın yarısını kesmeden bırakan kuaför tanımamıştım ama Aydın abi öyle değil.Size en uygun modeli bulacağına emin olabilirsiniz.Annemin severek kullandığı saç modelleri kendisinin elinden çıkıyor uzun bir süredir.Ben de bu çekimi yaptığım gün saçıma biraz olsun hareket gelmesi adına biraz kat istedim.Gönül rahatlığıyla teslim ettim çünkü boyunu kısaltmayacağına emindim tam da öyle oldu.İstediğim şekle kavuşmasına rağmen kısalmadı nasıl mutlu oldum anlatamam!:) Hem de hiç öyle astronomik fiyatlar yok kesinlikle.Bilgileri aşağıya bırakıyorum,Ankara'da iseniz mutlaka kapısını çalın,benden de selam söyleyin Aydın abiye ;)

Bir sorunuz olursa yorum olarak bırakabilir ya da sahdesigndk@gmail.com a mail atabilirsiniz.Bu arada sıradaki yazıyı seçerseniz çok sevinirim!Attığınız yorumların sırasına göre ben de sıralayacağım:) *Rimmel Pudra *Flormar Pudra *Rimmel Ruj *Maybelline Ruj *Nyx Far Paleti *Sephora Far Paleti *Nyc Göz Kalemleri

Mutlu günler!
 Şanel Kuaför Exclusive   

2 yorum:

  1. Ankara'da iyi bir kuaför arayışındaydım, tam da denk geldi bu post.
    Ama gidersem ben de o televizyonu düzeltmeye kalkışabilirim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa cok sevindim boyle denk gelmesine:) ehehe insanin icinden geliyor sanirim ister istemez:) gitmeden once arayip konumunuza gore yerini ogrenmenizi tavsiye ederim bazen bulamayip donenler oluyor cunku karışık olmamasina ragmen.aydin abiye de selamimi da soylerseniz cok mutlu olurum;)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum ve merak ediyorum..:)