27 Mart 2013 Çarşamba

Mim~Stok


     Merhabalar!Öncelikle arayı açtığım için özür dilerim.Ufak bir Konya gezisi ve belli sebeplerden ötürü yazamadım ama aklımdaydı hep.Sırada başka yazılar vardı da Sevgili bakimliolmakasktir mimlemiş beni sağ olsun,görür görmez öncelik sıramı değiştirdim.Kısa olur diye düşünüyordum ama farkında olmadan stok yapıyormuşum aslında.Çok şaşırdım:) Sayılır mı bilmiyorum ama ufak tefek neyi yedeklediysem hepsini yazmak istedim.Kendisine burdan da kucak dolusu sevgiler!Hadi başlayalım:)


     Rexonaları elimdeki bitmeden önce almıştım.Tanesi 7 TL civarında sanırım.Bildiğiniz üzre makyajsız çıkabilirsiniz ama Rexona'sız asla!:)

     Watsons duş jellerini de rutinime eklemiş durumdayım.Gittiğimde 2-3 tane alıp çıkıyorum.Hem kokuları çok hoş hem de fiyatları inanılmaz uygun.Bu boyuttaki duş jelini 3 TL gibi bir fiyata edinebilirsiniz.

     Maskeleri de duş jelleriyle birlikte depoluyorum bitmeden.Pazar günleri maskesiz geçmez şehir dışında değil isem.2 TL ile 7 TL arasında değişen fiyat ve kokuları mevcut.


     Ve açık parfümler!Bırakın yarılanmayı,aldığımda 3lü 4lü alıyorum mutlaka.Bir şekilde daha uygun oluyor çünkü.
     Bargello kesinlikle bu konuda favorimdir.Kokular çok yakın ve kalıcı.Tüm gün tazelemeseniz bile akşama kadar kalıyor.Hiç unutmuyorum sabah sıkıp çıkmıştım ve çantama atmayı da unutmuşum.Akşam bir arkadaşımla buluştum,sarıldık ve sorduğu ilk soru:"Parfümünün adı ne?İnanılmaz güzel kokuyor" oldu.

    Palermo ya da Tressard olarak anılanlar da fena değil ama alkol kokusu burnunuza bir hayli geliyor.Bazı kokular çok başarılı olsa da dediğim gibi bu sebep beni bir adım itiyor.



     By Night ile ilgili bir hayli yorum yaptım,daha fazla bıktırmak istemiyorum :) Öğrendiğim bir olaydan dolayı vazgeçtiğim bir koku.Ama yinelemek istiyorum ki,çok çok anlamlı benim için.Ama bu şişeden sonra aslen kullanacağım başka birkaç koku var aklımda,şimdilik sürpriz olsun.

     Ve bir klasik olarak cilalar.Şu ana kadar bir tane bile bitirebildiğim ojem yoktur,keza cila da öyle.Ama sanki tüm cilalar bitecekmiş gibi istemsiz alırım.

     Gelelim saç şekillendiricilere.Her ne kadar araya krem karışmış olsa da:) Beni yüz yüze tanıyanlar eminim bu sahneye şaşırmıştır çünkü saçımı sürekli şekillendiren biri değilimdir.Kendi kendime en sık yaptığım şekil,Osis ile dağıtıp doğal ve hafif dalgalar yapmak,hepsi bu.Down Under ise memnun kaldığım bir markadır.Başarılı buluyorum.Kremi mucize yaratmadı ama saçlarıma iyi geldi,görünce hadi alıvereyim dedim.Köpükler ise uzun süreli şekillendirmelerde daha çok işe yarıyor.Örneğin,köpükleyip parmaklarınızla sarıp yatarsanız sabaha sağlam dalgalarla uyanırsınız.En sağdaki gazsız saç spreyi ise uçaklar için.Malum uçaklara almıyorlar.Seyahat şişelerine doldurup çantanıza atarsanız problem olmaz."Yok illa normal sprey isterim" derseniz kuaförünüzde seyahat boyu spreyler var,minicik.Çantanıza atıp gidebilirsiniz.Fiyatını tam hatırlayamadığım için yanlış yönlendirmek istemem.


     Ciddi bir şampuan sponsoruna ihtiyacım var çünkü altı aylık şampuan masrafımla Mac'ten 150'li far paleti yaptırırdım:( Bir de şampuan alımlarımı hep en sona bıraktığım için aceleye geliyor ve saç tipime ya yanlış bakıyorum ya rastgele alıyorum.En nefret ettiğim şey de saç kremi ve şampuanın aynı kutuda olması.Her neyse sonuç olarak Johnson's Baby,Dalin,İpek ve Pantene ile büyüdüm.Hepimiz benzer şekilde büyümüşüzdür.Pantene'den asla vazgeçmem.Ama baktım ki olmuyor,arada İpek de almaya başladım.İpek de kötü değil,seviyorum.Yine de Pantene candır:) Fiyatlarını net hatırlamıyorum hep farklı yerlerden aldığım için.



     Vardır böyle tipler,bilirsiniz.Otelden alınan o minicik şeyleri biriktirenler olarak dünyayı ele geçirebileceğimizi düşünüyorum:) Sanırsınız ki şampuansızlıktan,kremsizlikten çürüyoruz evde de her seferinde bunları kullanarak yaşıyoruz.Ama farklı kokular,farklı dokunuşlar güzel olmuyor mu yani?:) Bir bu kadar daha da kullanıp attım.

     Bir vazgeçilmezim daha.Listerine bu işte tektir bana göre.Bu gargaraların 500 ml'liklerine geçmeyi düşünüyorum daha karlı oluyor.Ama biri yarılanınca hemen alırım yenisini,çünkü "öbür hafta alayım" demeye kalmadan bitebiliyor.Genelde eczaneden alırım,8-10 TL gibi,bu kadarı.Bazen indirim oluyor 500 ml 14 TL oluyor,şahane:)


     Badem yağına şaşırmışsınızdır yüksek ihtimal:) Haklısınız."Ney"üflüyorum ve en kötü ihtimalle ayda bir yağlamam gerekiyor.Ona en iyi gelen yağ ise badem yağı.Bu da bir yağlamalık.Biraz da artıyor hatta.Bir de kirpiklerime sürüyorum,gürleşip uzamaları için.Çok faydasını görüyorum tavsiye ederim.İşaret parmağınıza iki damla damlatıp parmağınızı tamamen yağlayın ve maskara fırçası gibi kullanarak kirpiklerinize sürün.Sakın kirpiklerinizi dışa doğru çekerek sürmeyin.Evet hepsi bu kadar.50 ml'likleri 7 TL sanırım.

     Oje çıkarıcıyı o an bulunduğum mağazaya göre alıyorum.Varsa yani.Yok ise aseton.Ama aseton bitmemeli,mutlaka kenarda durmalı en az bir tane.2-3 TL'ye kolaylıkla bulabileceğiniz ürünler.


     Anlamadığım nokta şu.Aldığım ilk toniğin daha %90ı dururken,iki tanesini daha neden aldım?Cevap yok.Şu an kullanıyor muyum?Hayır.Ama matlaştırıcı olandan umutluyum.Onu biraz biraz kullanıyorum.Matlaştırıcı olanı Kadınlar Günü indiriminden sanırım 6 TL'ye almıştım ama diğerlerini hatırlayamıyorum.

     Neutrogena ise nemlendirme olayında şahanedir bence.Yağlı bir cildim olduğu için fazla üstüne düşmüyorum bu konunun ama her cildin neme ihtiyacı vardır tabii ki.Bunları da ikili alıyorum genelde.8-9 TL olması lazım.

     Temizleme sütleri açık söylemek gerekirse ruhuma daha iyi geliyor.Cildim yumuşacık oluyor,kokusu güzel vs.evet ama daha iyi hissediyorum kullandığımda.Loreal bulamadığım için Nivea aldım ama favorim Loreal.İkisi de 12-15 TL civarı.


     Belki de en çok eğlendiğim kısım,makyaj malzemeleri!:)

     Max Factor Lipfinity ile olan aşkımı anlatmıştım.Geçen yılbaşında bulamayınca aynı ismi taşıyan yanındaki ikili ürünü verdiler ama hiç memnun değilim.Tanesi 45 TL.Kalıcılık konusunda üstüne tanımam.

     Dudak kalemlerindeki bu pastel renkler ise vazgeçilmezimdir.Pembeye kaçan bu kahve tonlarındaki dudak kalemim yarılanmadan öbürünü alıyorum.Dudak kalemi alışkanlığını bir başlattım,pir başlattım.

     Sürmelerim ise manevi olarak da çok anlamlıdır benim için.Tek hamlede buğulu gözler!Tanesi 13 TL.

     Rimmel'in bu maskarasının hastasıydım.Yarılanmadan öbürünü aldığımı söylemiştim ama fırçasını değiştirdiği için eski performansında değil,tekrar almayacağım.12 TL.

     Siyah göz kalemi de yedekli durur her daim.Çok standart ve kenarda duran ürünlerdir.Her evde en az bir tane siyah kalem vardır yani.

     Catherine Arley ise doğallıktan uzak,kusursuz kapatıcılık sağlayan 5 TL'lik bir pudra.Aldığımda iki tane almıştım.Fondötenimi değiştirdiğim için pudra ihtiyacım ortadan kalktı.Keza günlük kullanım için başka bir pudra kullanıyordum.

     Bir hayli uzun oldu,bu kadarını ben de beklemiyordum.Mim için bakımlıolmakaşktır'a tekrar çok teşekkür ediyorum:) Sevgiler!    

7 yorum:

  1. açık parfümlerin kokularından en çok hangisini tavsiye edersin acaba, açık parfümlerde yeni bir koku arıyorum açıkçası :)) böyle çok ağır olmayandan :) Açıklardan bir Candy kokusunu denedim birde lolita lifti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsimlerini tam bilmiyorum alırken söylüyorlar unutuyorum:)Bargello'dan 405 ve 300'e bakabilirsin bir de tabii ki klasik olarak Burberry Weekend,bir de Gucci Rush.405 Lolita diye hatırlıyorum ama emin değilim.Givenchy Play Intense şahane bir de.Açığını koklamadım ama kesinlikle bakmalısın diye düşünüyorum.Naomi Campbell kokuları da güzeldir.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim
      not alıyorum bakacağım bunlara ;)

      Sil
  2. Ahh ahh orda rimmel london glam eyes mi gordum sanki :-) indirime kadar bekleyeyim indirimde alirim dedim yok . Standtannadi bile kalkmissss :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi eski kaşık fırçası olmadığı için performansını yitirmiş.Bir kere denedim ve anında bıraktım.Yine de başarılı ama benim istediğim o performansı gitmiş bu yüzden blog satışına koyacağım hatta.O yüzden üzülmeyin bence.Maybelline XXL Pro çok iyi mesela,tavsiye ederim;)

      Sil
    2. Eski fircasini bilmiyorum ama benim icin oncelikli olarak silikon fircasi okmasi gerekiyor bu rimeli de o yuzden begenmistim aslinda :-)

      Sil
    3. Silikon fırça kimi zaman diğerlerinin çok ardında kalabiliyor aslında,yapısına göre değişkenlik gösterse de.Farklılık iyidir

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum ve merak ediyorum..:)