21 Ocak 2014 Salı

NYX The Caribbean Collection 5 Color Eyeshadow Palette ( I Dream of St. Kitt)



Hu huuu günaydıın! Bugün de kaptığım ilk ve tek NYX ürünü konuğumuz:) Günlük kullanıma gayet uygun,performansı da hiç fena olmayan bir palet olduğunu belirterek başlamak isterim!




     Bu kareyi aldığım ilk gün çekmiştim "nasılsa dayanamayıp hemen kullanırım,bozulmadan çekeyim"diye.Palet tebeşir beyazından,baz renginden,hafif bronzdan,sedefli kahveden ve henüz çok fazla tanımını yapamadığım en sondaki renkten oluşuyor.Ortadaki dışında hepsi mat.Sağdakinde bir yanma dönme var ondakine sedef ya da sim diyemeyiz ama bir şey farklı yani,çok çözemedim.

     Ambalajı basit gibi görünse de sağlam,bu standartta birçok palete göre de şık.Kapağın üst tarafında,kartonda gördüklerinizin aynısı var,iç tarafını ise tamamen ayna kaplıyor.İki tane de hiçbir zaman kullanılmayan çift taraflı zavallı aplikatörler var.


     Bilerek ikisini de yan yana koydum ki farkları daha net belli olsun.Beyaz çok beyaz yani.Dibine kadar beyaz,tebeşir beyazı.Hiç kullanmadım.Kullanacağımı da sanmıyorum.Baz rengi gözde beyaza çok yakın durduğu için onu da az kullanıyorum.(Genelde bu işimi Painterly görüyor çünkü.)

     Bu da hafif bronz rengimiz.Bu rengi genelde şu şekilde kullanıyorum: Painterlyden sonra katlanma çizgisine hafifçe dağıtıyorum ve far yokmuşcasına doğal bir gölge oluşuyor,böylece iddialı eyelinerınıza zemin hazırlamış oluyorsunuz!

     Paletin benim için favorisi!Benzer çok renk var ama bunun görünüşü bir başka hoşuma gidiyor.Şimdi belli bir ışık altında çektiğim için zarıl zarıl parlıyor gibi görünebilir ama günlük kullanımda sık sık elinizin gideceği renklerden biri olabilir.Hafif sedefi var,gözünüzde o bile fazla belli olmuyor ve fırçanızın ucuyla katlanma çizginize güzelce dağıttığınızda inanılmaz hoş duruyor.

     Torpil geçip daha yakından bakalım.

     Gelelim adlandıramadığımız rengimize.Bu renge elim ne zaman gitse çıkan sonuçtan hoşlanmadım.Öbür kahveye ihanet gibi geliyordu belki de ondan.Ama bir gün kaşlarım için kullandım ve abartıdan uzak,doğal bir görünüm oldu,çok da hoşuma gitti!O gün bugündür kaşlarıma kendisinden başka bir şey sürmüyorum.Kaş farı için fazla pigmentasyonlu aslında ama doğal kılları olmayan kesik uçlu bir fırçanın ucuna biraz bulayıp dağıtınca gayet güzel bir sonuç oluyor.Yani bir şeyden memnun kalmadığınızda tamamen çizmeyin,şans verin:)

     6 ay ömür mü?Yüksek ihtimal dolmak üzere,yapma NYX! Farlarımı asla atamıyorum,bu yüzden ömürlerine bakmıyorum bile.Ruj,fondöten vb. çok dikkat ederim ama farlar ı-ıh!Daha dayanıklılar sonuç olarak.

     NYX ürünlerinin bir kısmını Douglas mağazalarında bulabilirsiniz.Ben bunu aldığımda %50 indirim vardı 15 TL gibi bir fiyata almıştım.Asıl fiyatları çok daha uygun olduğu için 15 TL bile pahalı gelebiliyor tabii:( Yine de fiyatını hak eden ürünlerden biri.

     Pigmentasyonları(gördüğünüz gibi),kalıcılıkları gayet güzel.Ortadaki renk bir miktar tozutuyor.Bir de baz renginde bazen aynı sorunu yaşıyorum,o da ısrarla fırçayla ovalayıp gözümde o rengi elde etmeye çalıştığım için oluyor."Zaten 5 renk var birini de kullanmamışsın,ee o zaman?"diyeceksiniz ama genel olarak çok memnun kalıp kullandığım bir palet.Yani tozutma çok batan bir problem değil,çok hafif.Şehrinizde Douglas varsa,günlük kullanabileceğiniz tonlardan oluşsun ve bir sürü renk olsun istemiyorsanız bu çok güzel bir alternatif olmaya güçlü aday!

     Mutlu günler;)

4 yorum:

  1. o far fırçalarını koymasınlar boşuna ya
    yazık bence de
    nyx i ben de seviyorum ama buraya biraz pahalı gelmese iyiydi.

    güle güle kullan bebek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle.Kullanan olduğunu sanmıyorum.Zaten işe de yaramıyorlar.İlk sürülen renkten başka renk almıyorlar.Çok daha pahalı geliyorlar evet.Çok teşekkür ederim ^^ <3

      Sil
  2. 6 ay ömür sanki satış taktiği gibi geldi abartmasınlar yaniii, renkleri çok güzelmiş güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlam veremedim ona gerçekten.Çok teşekkür ederim günlük kullanıma çok çok uygun:)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum ve merak ediyorum..:)