8 Temmuz 2013 Pazartesi

Sagopa Kajmer ”Kalp Hastası” Albümü Çıktı!


     Uzun zamandır Sagopa Kajmer dinleyicilerinin merakla beklediği yepyeni Sago albümü nihayet Melankolia Müzik etiketiyle raflarda.Sagopa Kajmer'in yaklaşık 2 senede biten bu yepyeni solo albümü farklı renkler içeriyor.
     Her albümünde yenilenen stili,lirikal derinliği ve istikrarlı ilerleyişiyle sevenlerinin el üstünde tuttuğu Sagopa Kajmer (nam-ı diğer KafKef)’in yepyeni stüdyo albümünün adı "Kalp Hastası".
     Albümlerinde farklı temalara değinen ve 2004 itibariyle türkçe rap e tematik yapıyı getiren Sago,yeni albümüne koyduğu "Kalp Hastası" adıyla yine inceden düşündürüyor.
     2011 Yılında yayınladığı "Saydam Odalar" adlı mini albüm ardından yurtiçi-dışı konserlerine ağırlık veren Sagopa Kajmer 2013 başında birbirinden değerli müzüisyenlerden oluşturduğu oluşumu "Pesimist Orkestra" ile yılın turnesine imza attı.
 

     Turne ve konserlerle geçen uzun zamanın ardından nihayet Sagopa Kajmer 19 şarkılık yepyeni solo albümüyle müzik marketlerde ve kulaklıklarımızda yerini aldı.

     


     Albümün tüm düzenlenemeleri,albüm içindeki scratchler,kayıt ve mastering,kısacası albümün tamamı Sagopa Kajmer tarafından yapılmış.
Bu albümde Sago’ya "İster istemez" adlı  şarkısında kendisi gibi Türkçe Rap’in önde gelen vokallerinden olan  eşi "Kolera" eşlik ediyor.
     Diğer Sagopa Kajmer albümlerine nazaran canlı  kayıtların daha ağırlıkta hissedildiği yepyeni Sago albümü  Kalp Hastası’nda; Türkiye’nin yaşayan efsane gitaristlerinden Hasan Cihat Örter’in şahane tınılarını,bağlama üstadı değerli müzisyen İsmail Tunçbilek’in muhteşem ezgilerini,Pesimist Orkestra üyelerinin melodilerini ve tabiiki Sagopa Kajmer’in karakteristik şaşırtan sample kesimlerini duyabilirsiniz.
Albüm için ilk video klip "Düşünmek İçin Vaktin Var" adlı şarkıya çekildi.Ayrıca Sago’nun 2005 yılında kaydettiği ve şüphesiz en sevilen şarkılarından olan Baytar ,Sago dinleyicilerinden gelen yoğun istek üzerine yeniden seslendirilip bu albüme konuldu.Geçen yılın süper hiti "Istakoz" da bu albümde.
     Türk Rap sevenler için kesinlikle unutulmaz bir 80 dakika.Uzun lafın kısası Sagopa Kajmer geri döndü.

      Melankolia Müzik


http://melankolia.com.tr/sagopa-kajmer-kalp-hastasi-albumu-cikti.html

2 yorum:

  1. Gözün aydın Derinim:) Kulaklara ve zihinlere ziyafet zamanı şimdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy çok çok teşekkür ederim böyle bir yorum görmek nasıl mutlu etti anlatamam,kesinlikle bir ziyafet!Yoksa dinliyor musun sen de?:)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum ve merak ediyorum..:)