22 Nisan 2014 Salı

Yaz Dosyası #2: Pure Beauty CC Cream SPF30 PA++ (Natural)



     Merhabalar! Bugünkü yaz dosyamızın konuğu; hakkında çok konuşulan, benim de BB&CC kremler hakkında düşündüklerimi tamamen değiştiren bir CC krem.Kore bu işi biliyor arkadaş! Hadi daha yakından bakalım.



          Benim tercihim hijyenik olabilmesi ve doğru miktarda kullanabilmek amacıyla her zaman pompadan yana olmuştur ama bu da sevdiklerimden biri.Miktarı ayarlamak bazen sorun olsa da kendinizi bildikten sonra problem olmayacaktır ;)
 


     Bu CC krem farklı sebeplerle birkaç kez elime geçti, her seferinde "CC krem ya zaten,beni kesmez ki" diye kocaman bir önyargı ile hediye ettim ama en sonuncusunda "Bu kadar karşıma çıktı,artık deneyeyim" dedim.



     Kabaca BB ve CC kremin ne olup olmadığını açıklayalım.BB (Beauty Balm) kremler, CClere göre kuru ciltlerle daha çok barışık,çünkü nem sağlıyor kendileri.Yağlı/karma cilde sahipseniz CClerle daha mutlu olacaksınız.Ama BB kremler,CClere göre daha örtücü yapıdalar.CC (Color Correction) kremler ise adlarından da anlaşılacağı üzere daha çok renk eşitleme konusunda uzmanlar,aynı zamanda cilde doğal aydınlığını kazandırıyorlar.

Beni tavlayan kısım ise "kırmızı görünüm önleyici inci teknolojisi" oldu.Çünkü yanaklarımdaki kızarıklıklarımdan ne kadar şikayetçi olduğumu ve fondöten/kapatıcı dışında hiçbir şeyin kapatmadığını bilirsiniz.Bunun için de geçenlerde doktora gitmiştim ve kılcal damar genişlemesi olduğunu söylemişti,belli bir çaresi de yokmuş.Gerçi ben şu an yeni yeni oturttuğum cilt bakım rutinim ile mucizevi şekilde kızarıklıklarımı ciddi anlamda azalttım,gözeneklerimi yok edemesem de küçülttüm ve cilt kalitemi yükselttim! Detayları ise bir süre daha kullandıktan sonra başka bir yazıda detaylı şekilde sizinle olacak:)



     Neeeeee 30 ay ömür mü?! Yürürsün:))


     İçerik meraklılarına.Paraben,lanolin ve alkol içermemesi kocaman bir artı!Söyleyebileceğim tek şey bu,diğer maddeleri yorumlaması size kalmış:)


Önce korktum "bu bana koyu mu gelir acaba" diye ama alakası yok! Zannettim ki makyajsız fotoğraf çektim,photoshopla kızarıklıklarımı yok ediyorum,öyle mucizevi oldu benim için,hem de fondöten ağırlığı olmadan,fırçayla her tarafa eşit dağıtmakla uğraşmadan,gözenekleri kapatmadan!


     Türkiye bayrağı gibi olmuşum epey ama fark anlaşılıyordur sanırım.Bu da kızarıklıklarımın hafiflemiş hali.Ama kronik olduğu için tamamen geçmeyecek.Bu krem ise asla ağırlık yapmıyor,bir şey sürmüşsünüz gibi durmuyor,akmıyor,dağılmıyor,özetle rüya gibi! Yalnız yağlı/karma ciltleri olanların takabileceği tek şey verdiği o doğal ışıltı olabilir.Işıltı gerçekten çok doğal,bir yapaylığı yok.Ben ki bir mat aşığı olarak söylüyorum bunu.Ama yine de çok istiyorsanız üstünden Rimmel Stay Matte gibi hafif bir pudra ile geçebilirsiniz (yazısı için tık tık).Ben çok kez kullandım,hiçbir şekilde ben silene kadar dağılmadı.

    Ben bazen makyaj yapmaya çok üşeniyorum ve "sadece kızarıklıklarımı yok etsem de çıksam keşke" diyordum ve kurtarıcım bu krem oldu.Sadece kızarıklıklarımın üstüne sürüp çıksam bile istediğim görüntüyü elde ediyorum, "oh be!" diyorum her seferinde.

     Aaaa nasıl unuturum?! SPF 30unu nasıl unuturum inanamıyorum.Ben zaten güneş kremi olmadan yazın dışarı çıkamayacağım ve 3 saatte bir bunu yenilemem gerekecek,bu yüzden bu benim için tam bir kurtarıcı olacak.Yazı fondötenin ağırlığı olmadan,eşit renk tonlu bir cilt ile geçirmek istiyorsanız adres: Watsons mağazaları! Fiyatı sanırım 25.90dı. Bunu deneyimlemem için bana gönderen Watsons'a ayrıca sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunarım ;)

Mutlu günler!



5 yorum:

  1. Ben de bugun ablama hediye olarak aldım :) testerini denedim gerçekten müthiş bir şey. Çok sevdim duruşunu kendimede alıcam en yakın zamanda :) güle güle kullan. :) bu arada indirimde 22.90 di sanirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten müthiş,tam bir kurtarıcı oluyor gerçekten,herkesin makyaj masasında olması gereken bir ürün,özellikle yazın.Bilgilendirme için teşekkürler:)

      Sil
  2. Derincim kılcal damar sorunu bende de var alkol ihtiva eden ürünlerden uzak durmanı önerebilirim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamdır attım hafızaya çok teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Sonunda dayanamayıp ben de alıcam galiba :)))

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi önemsiyorum ve merak ediyorum..:)