2 Şubat 2014 Pazar

The Body Shop Born Lippy Lip Balm & Lip Butter


      Görüntülerin güzelliği bile yeter sanırım:) Evet tahmin ettiğiniz gibi bugün birden fazla konuğumuz var,hepsi de bayılarak kullandığım The Body Shop dudak ürünleri!

      Sağdaki şekerin içindekileri son indirimden aldım.Ortadaki kardeşimin bana hediyesiydi.Soldakileri ise sevgili Bugün Ne Sürsem'in blog satışından almıştım.Başlayalım yakından incelemeye.



     Öncelikle şunu söylemeliyim ki ikisi de sadece hayal ettiğiniz kokuları barındırmıyor.Yani sadece vanilya ya da sadece portakal değil.İkisinde de bir keskinlik var.Hadi vanilyayı anladım,vanilya ve baharat tadı diyor da portakal sana n'oluyor?Sendeki bu keskinlik niye?İkisi de çok rahatsız edici değil ama yine de insan adından onu bekliyor.Olsun,bu onlara bayılmama engel değil!

     Bunlar sizin sıcaklığınızla kıvamını bulan cinslerden.Born Lippylere göre biraz daha ağır sanki.İkisi de tam olarak şeffaf durmuyor.Yani ruj altına kullanım için uygun değil.Dudaklarınız birkaç ton açılıyor ama nemlendirmesi güzel.Bu yazıdaki favorilerim olmasalar da başarılılar.

    Aşağıda anlatacağım balmlardan pek farklı değil,kokusu karpuzlu olana benziyor ama olağanüstü!(hatta onun eski ambalajlısı bile olabilir)

     Gelelim balmlardan daha yüksek nemlendirmeyle görevli lip butterlara.Kardeşimin hediyesiydi,benim için ayrıca özeller.

     Öncelikle renklere göre açıktan koyuya doğru sıralarsak: Coconut-Shea-Mango.Bir hindistan cevizi aşığı olarak en çok onu kullandım.Ama hepsinden aynı ölçüde memnunum,gece yatıp kalktığınızda sabah dudaklarınız yumuşacık oluyor ve hala dudağınızda olduğunu hissediyorsunuz.Bunlar da vücut sıcaklığınızla yumuşayan cinsten.Shea biraz ağır bir koku.Ben çok seviyorum ama denemeden anlaşılabilecek bir koku değil.Siz sevmeyebilirsiniz.Vanilya ve hindistan cevizi karışımı çok doğru bir tanımlama olur mu bilmiyorum ama o cins kokuları içeriyor.Mango adına yaraşır şekilde bir kokuya sahip.Bana hemen otellerdeki o özel hazırlanan meyveleri hatırlatıyor nedense.Hindistan cevizi ile ilgili yorum yapamıyorum bile:))

    Ve gelelim grubun favorilerine!En çok sevdiklerim bunlar.Tatları da çok güzel kokuları gibi:) Kalıcılıkları ise nemlendirmeleri gibi gayet başarılı.Kalıcılık dediğimde ruj gibi düşünmeyin sakın ola ki.

     Rengine,kokusuna,tadına öldüğüm.İçinde kendimi buluyorum desem yeridir.Fark edildiği üzere parlak bitişli ve renkli.Yine kendisi ruj öncesi kullanım için fazla renkli.Hatta doğal bir şeyler yapacaksanız bir göz kalemi ve biraz passionberry ile hafif bir makyaj yapmış olabilirsiniz.O kadar hoş bir bitişi var kendisinin.

     İlk kokladığımda bulaşık deterjanı geldi aklıma:)) Ferah bir portakal kokusu alıyorsunuz.Ve diğerlerinden farklı olarak simli bir yapısı var.Bu yüzden sürüp çıkmanızı tavsiye etmiyorum pek:) Gece sürüp de yatmayın.Bulaşık deterjanı yemiş hissi veriyor.Yine de arada elim gitmiyor değil.

     Ve gelelim grubun en klasiğine.Kendisini bu seti almadan önce zaten almıştım.O yüzden aynısı ambalajı açılmamış şekilde yakında başlatacağım çekilişin ufak bir parçası olacak :) En bankosu bu kesinlikle.Hafif bir kırmızılık veriyor,dudağınızla bütünleşiyor.Kokusu ise herkesin seveceği cinsten,beğenmeyen olacağını düşünmüyorum.

     Ve gruptaki diğer favorilerimle bitirmek istedim.Frambuaz sen nasıl mükemmelsin öyle?! Başka alanlarda da frambuazı çok severim ama bu balmda bir kere daha aşık oldum.Dudağınızın kendi rengini alıyor ama pembeye çaldırarak:) Tadı ve kokusu ise pek tatlı.Karpuzun rengi ise mükemmel bir pudra.Diğer açık renkli balmların aksine beyaz bir görüntü vermiyor,şeffaf gibi davranıyor.Kokusu ile olağanüstü,kokladıkça koklayasım geliyor.

     Özetlemek gerekirse butterlar çatlamış dudaklar için birebir nem bombası,yaz için ağır olabilir.Born lippyler ise yazın güneşten kışın soğuktan korunmanız için birebir.İstisnasız her çeşidi!Kendinize özel kokuyu bulmanız yeterli:)

     Sağdaki 5'li seti indirimle 25 TL'ye almıştım.Ortadaki kardeşimin hediyesi olduğu için bilmiyorum ama tahminen 20-25 TL'dir yine indirimle.Soldakileri ise blog satışından 5 TL gibi çok komik bir rakama almıştım sanırım.Ama onları mağazada hiç görmedim.Eğer inanılmaz çatlama sorununuz yoksa born lippyler,yoksa butterlar diyorum şüphesiz.Yaz/kış dudaklarınızda mis gibi her cins koku ve nem olsun istiyorsanız The Body Shop mağazalarına yolunuz düşerse mutlaka kapın.İndirim hala devam ediyor.Kaçırmayın:)

     Mutlu pazarlar;)

2 yorum:

  1. Ben de çok severek kullanıyorum the body shop lip balmlarını, şu sıralar elimden düşmeyen passionberry :') Seninkiler de çok tatlıymış, karpuzluyu denemedim çok merak ediyorum :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benim de.Butterlar dışında elimden düşmeyendir benim de kendisi.Karpuzlu olağanüstü kokuyor, yolunuz düşünce mutlaka bakın derim:)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum ve merak ediyorum..:)