10 Şubat 2014 Pazartesi

Sephora It Palette - Nude (Detaylı İnceleme)




     Instagram'da sormuştum en çok hangisini merak ediyorsunuz,önce hangisi gelsin diye,bu da cevaplardan popüler olanıydı.Ben de iyice sona bıraktım merak edin diye:)) Ama sona çıkmayı hak ediyor gerçekten hakkını yemeyelim.

     Açık konuşmak gerekirse Sephora'nın kendi ürünlerini pek sevmezdim.Banyo ürünleri ve waterproof kalemleri dışında.Farları,pudraları,allıkları renksiz,yapıları sert,rujların yapıları acayip,pütür pütür.Çok güzel tanımlanmıştı aslında bu durum."Sephora'ya girip Sephora marka bir şey almak Migros'a girip Migros Yüzey Temizleyici almak gibi" :)) Öyle gerçekten.Ama ilginçtir ki iş palete gelince o farlar bildiğimiz Sephora farı olmaktan çıkıyor.Keza allıklar ve rujlar da öyle.Bu paletle bir kez daha kanıtlandı bu.Gördüğünüz an dayanamayacağınız paletlerden biri.Ben görür görmez vuruldum,pigmentasyonuna baktım ve anında sepete attım düşünmeden.İyi ki almışım diyorum her kullanışımda.

      Eh o kadar anlattım,biraz da siz bakın dediğim kadar var mıymış:)


Dışındaki plastik kutusundan çıkardıktan sonra üstteki şık kutu karşılıyor sizi.Muhteşem 12 renge kahverengi göz kalemi ve çift taraflı bir fırça eşlik ediyor.Üst kısmı Sephora'nın kendi far fırçasıyla aynı.(Paleti almadan önce fırçayı alınca yedeklemiş gibi oldum,denedim ikisi de aynı performansı sergiliyor) Alttaki de eyeliner sürmeniz için.Ama jel eyelinerlar için pek uygun değil.Bu paletteki eyeliner olarak kullanılmak üzere üretilen farlar için ideal.(NudeTude'da olduğu gibi) Ama iki taraf da yumuşacık sonuç olarak.Far kısmı doğal,eyeliner kısmı sentetik diye tahmin ediyorum.



     Açık halini uzaktan da çekmiştim aynasını da görebilmeniz adına ama bulamadım niyeyse.Bir kısmı görünüyor zaten.Küçük bir ayna değil yani.Evde makyaj yapmayacaksanız bu paleti aldığınız zaman tüm makyajınızı yapmanıza rahatlıkla yetecektir.Şeffaf bir bilgilendirme kağıdı mı jelatini mi her neyse o var.Soldaki üç renk açık olduğu için çıkmamış ama onlarda da highlighter ve base yazıyor.Yani palet 1 baz,2 highlighter,7 far ve 2 eyelinerdan oluşuyor diyebiliriz.Toplamda ise 5 renk mat,7si ışıltılı.Paletin kaplaması ise çok hoş gerçekten.Simli sedefli ojenin üstüne matlaştırıcı top coat sürülmüş gibi:)) Dışı ise deriseverleri kendine hayran bırakacak cinsten.


     Ta ta ta taaaam,işte karşınızda Sephora It Palette-Nude!Hadi renklere tek tek bakalım,sabırsızlanıyorum!:)


     Öncelikle orası 6 değil 7 olacak şimdi fark ettim,özür diliyorum sizden:(
     Burası ilk kısım.1 numara sarı tonlu bir aydınlatıcı.7 ise tam bir baz rengi,tamamen mat.

     Highlighterların(1 & 8 ) epey tozutma sorunu var.Şimdi elde çok sorun olmuyor ama fırçayla sürerken tam randıman alabilmeniz için birkaç darbe istiyor.Tabii zevkinize göre de değişir ama normal farlardan daha zor renk veriyorlar ve daha sert yapıdalar.7 ise baz rengi dendiğinde gözünüzde canlanan ilk mat renk.Ama palette gördüğünüzden biraz daha açık renk oluyor sürdüğünüzde.Tam krem değil yani,kırık beyaz gibi.Krem olabilmesi için yine sizin birkaç darbe daha uygulamanız lazım.


8 demin net değildi,şimdi daha iyi sanırım.Benim 1 ve 8 arasından en beğendiğim ise 8 oldu.Çok daha tatlı bir renk çünkü.Hem şeftali hem pembe hem pastel hem ışıltılı.Her şey var yani.Hem de 1'den daha kolay renk veriyor.


Baz renk ile ilgili demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.Burdaki kadar gri değil tabii ki ama krem de değil.Kırık beyaz uygun olur.Aydınlatıcılar sert yapıda oldukları için tek katta bu şekilde sonuç veriyorlar.Ama sadece göz pınarlarınıza uygulayacağınızı düşünürsek başarılı performans sergileyeceklerdir.Tek seferde de birkaç seferde de istediğiniz aydınlığa ulaşabilirsiniz,Mac'in sheertone allıkları gibi demem daha doğru olur sanırım,uyguladıkça aydınlık artıyor.Ama yine söylemeliyim ki bu üçlüde favorim 8!


Gelelim diğer gruba.8den bahsetmiştim.O zaman farlara geçebiliriz demektir.Aydınlatıcılardan farlara geçtiğinizde yapıların ne kadar fark ettiğini hemen anlıyorsunuz,çok çok daha yumuşaklar ve pigmentasyonlular.



     2 de 1'in farı gibi.Beraber kullanıldıklarında mükemmel sonuç vereceklerine eminim.2 hoş bir altın sarısı.Ama bağıran bir sarı değil.Yine de elimin nadir gittiği renklerden biri.


     3,genelde de sevdiğim renklerden biri.Kahve tonlarının ağır bastığı çok hafif sarı alt tonlu ışıltıları olan bir renk.9da ise kahvenin o ağırlığından ziyade şeftalinin yumuşaklığı mevcut.(iki dakikada acıktım resmen sabahın 5inde yazı yazınca olacağı bu)


Pigmentasyonların olağanüstülüğünü anlatmama gerek kaldı mı bu görüntüden sonra?!



     Açtığınızda "ama bunlar çok simliii"demeyin.Bitişleri öyle olmuyor.Işıltılı ve abartısız şekilde oluyor.Disko topu kıvamında olmuyorsunuz yani.




Elimin en çok gittiği ikili diyebilirim.Birbirlerine çok yakışıyorlar.İkisi de mat.İkisi de birbirinden hoş.10 sütlü kahve,4 ise sade.


     10 açık renk ve mat olmasına rağmen pigmentasyon performansından hiçbir şey kaybetmemiş,mükemmel renk veriyor tek seferde.4 ile ilgili konuşmaya gerek yok sanırım,ortada.

Ve bitişleri de günlük kullanıma çok uygun.

     Onların ışıltılıları da hemen yanında.Aynı renkleri gece de bu şekilde kullanabilirsiniz mesela.5 ve 11,4 ve 10'un biraz açık alt tonluları.


Böyle kocaman simli görünseler de makyajda abartı durmuyorlar ama yine de gece için daha uygun renkler olduklarını düşünüyorum.


      Gördüğünüz gibi o korktuğunuz koca simler bu şekilde hoş ışıltılara dönüşüyor.Günlük de kullanabilirsiniz yani isterseniz.



Far paletlerindeki eyeliner kısımlarına bayılıyorum!Daha yumuşak çizgiler elde etmek için biçilmiş kaftan.Renkler de bu kadar hoş olunca aşk kaçınılmaz.



Her ne kadar aynı gibi görünseler de 6 ile 12 arasında iki ton fark var.12 daha acı kahve.

      Bitişlerinde ton farkları daha belirgin gördüğünüz gibi.Onlar da tamamen matlar ve yumuşacıklar.Göz makyajınızda bir çizgi olsun ama yumuşak ve doğal dursun istiyorsanız kuşkusuz tek adres!Bu kirpiklerinizi de daha dolgun gösterecektir ;)

     Aydınlatıcılar hariç tüm renklerin kalıcılığı da mükemmel!Siz silmeden dağılmaları,renk kaybetmeleri mümkün değil!Aydınlatıcılar ise tozutma sorunlarıyla birlikte çok uzun ömürlü olmuyorlar maalesef.Ya da ben göz pınarlarıma baz uygulamadığım için de olabilir,denemek lazım.
 


Renkleri bitirdiğimize göre diğer detaylara geçebiliriz.İçinden çıkan kalem güzel bir kahve.Yumuşak yapılı tahta kalem.


     Marron Brown rengi.Gramajı da hiç fena değil.Kirpik diplerine geçildiğinde çok doğal ve buğulu sonuçlar elde ediyorsunuz benden söylemesi;)


Yumuşacık yapısı sayesinde kolay sürülüyor,rengini tam veriyor,göze zarar vermiyor.



     Fırça diğer eyeliner fırçalarına nazaran daha geniş ve keskin.Buna rağmen bıraktığı sonuçlar çok doğal.Çok memnunum.Ama jel eyelinerlarla denemeyin,diğer fırçalara göre çok daha geniş olduğu için çok zorlanırsınız.



     Yani kapağını açmam diyorsanız bunu alıp davete bile katılabilirsiniz hiçkimse yadırgamaz:))



     Arkada da yine açıklamaları var ama içteki jelatin bence yeterli.Bu da en dıştaki plastik kutusunda bulunuyor.It paletlerin iki çeşidi var:Nude ve Smoky.Smoky daha çok gece makyajı renkleri barındırıyor,pek günlük kullanılacak renkler değil.Ve yanılmıyorsam 12 rengin 10u ya da 11i simli.Şu şekilde.Sadece üç renk ilgimi çekti,onun dışındakiler verilen paraya değer mi bilmiyorum.Gece makyajı için evet şahane bir seçenek gerçi orası ayrı konu.


     Velhasıl kelam bu paletleri Sephora mağazalarında bulabilirsiniz.Ben aldığımda 72 TL idi şu an 80 TL olmuş yanılmıyorsam.Değer mi?Değer.Alınır mı?Derhal!

     Naked paletleri beğenip ulaşamıyorsanız güzel bir alternatif olabileceğini düşünüyorum,es geçmemenizi öneririm;)

     Siz bunları okurken ben kısmetse Konya'da sevgili Pek Bilmiş'imin buluşmasında olacağım,onun için de şimdiden (09.02.2014-05.47) sabırsızlanıyorum!

     Sendromsuz pazartesiler;)

İletişim
     Twitter1 / Twitter2
     Facebook

4 yorum:

Fikirlerinizi önemsiyorum ve merak ediyorum..:)