1 Ekim 2013 Salı

MAC Paint Pot-Painterly


      Yine uzun bir aranın ardından tekrar merhaba!1-2 haftalık aralar bana epey uzun geliyor.Aklım hep burda kalıyor yazı yazamadığım her gün.Bir yandan da heyecanlanıyorum çekiliş için inanın en az sizin kadar.Yaklaşık 1 hafta-10 gün sonra bitirmeyi planıyorum.Eğer hala katılmadıysanız tık tık.

     Bunu nasıl tanıtmam diye kendime çok kızdım.Çünkü düzenli olarak kullandığım ve memnuniyetimin hat safhada olduğu bir ürün.Bunu daha parmak dokunmamış şekilde sevgili Başak Çelik'in Instagram satışından çok uygun bir fiyata almıştım,tam hatırlayamadım şimdi 20-30 TL civarıydı sanırım.Gözüm de vardı,şahane denk geldi:)

      Mac'in Paint Pot'ları oldukça konuşuldu,konuşulmaya da devam ediyor fakat özellikle bu rengin aynı zamanda baz işlevi de görebileceği çok yazıldı özellikle.Tek başına günü kurtarır mı?Kısa bir gün ise evet,yok uzun ise hayır.Altına hiç değilse pudra geçin yani.Baz tabii ki de temeldir ama bu işlemi yapmaya üşenenler,yanaşmaya korkanlar vs.var.Pudra performansı da baz ile eşitlenmez tabii ki ama sizi idare eder.Krem farın başlı başına bir baz olarak önerilmesini doğru bulmuyorum.5 gr ise hiç az değil.Her gün kullanıyorum ve hala aynıymış gibime geliyor.

     Koyu tenli iseniz gözünüzde çok sırıtabilir,dikkat.Ama onun dışında inanılmaz soft,inanılmaz doğal aydınlık veren bir ürün.Sadece dikkatli ve doğru kullanmak gerekiyor.Parmağınıza biraz alıp lömbürt diye gözünüze sürerseniz olmaz,çizgilerinize dolar,dağıtamazsınız.Yapısı bir miktar sert,vücut ısınız ile canlanıyor,yumuşuyor.Yüzük parmağınız yardımıyla dairesel hareketlerle bir miktar alıp"pıt pıt"yöntemiyle tüm göz kapağınıza dağıtın.Bazınızı sürdüğünüz mantıkla yani.Hemen dağıtmanız gerekiyor çünkü saniyeler içinde sabitleniyor,rengi yerleşiyor ve dağıtılamaz hale geliyor.

     High-end markalarda izlediğim politika kesinlikle "fiyatı performansını karşılıyorsa al" dır.Mesela Mac'ten bir ruj,far vb. standart bir ürün almam için diğerlerinden çok ciddi bir farkı olması gerekiyor.Her şeyden önce mağazaya giresim gelmiyor personellerin suratsızlıkları yüzünden.Sırf bu sebeple araştırarak,deneyerek alacağım ürünler için tek tercihimdir Sephora!Ama bu,Studio Fix,brush cleanser ve Fix + kesinlikle bittikçe yenileyeceğim ürünlerdir,orası ayrı konu.Alıp çıkacağım türden şeyler yani.

     Elime sürdüm ve daha fotoğraf çekmeye çalışırken bile sabitlenmeye başladı gördüğünüz gibi.Hemen güzelce yaymanız gerekiyor ki daha sonra aklınıza takılan bir bölge olmasın.

     Far kullanmaya üşendiğim günlerde bunu sürüyorum,üstüne bir eyeliner bir maskara tamamdır!Çünkü gayet aydınlık bir görüntü veriyor ve özensiz makyaj gibi durmuyor.54 TL verip alsanız da içinizi acıtmayacak bir ürün.Bittikçe yenisini alacağım bir ürün.Şehrinizde var ise Mac mağazalarından,yok ise www.maccosmetics.com.tr den ücretsiz kargo ile sipariş edebilirsiniz.Mutlu günler ;)

6 yorum:

  1. Merhaba blogunuza biraz önce denk geldim ve incelediğimde benzer zevklerimiz olduğunu farkedince hemen takibe aldım :) bana da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yanılmıyorsam takipleşiyoruz zaten:)

      Sil
  2. Merhaba,
    ürünü çok güzel anlattınız, bayağı merak ettim. Ancak İstanbul'da olmadığımdan gidip ürünü test etmem mümkün değil. Denk geldiğinde muhakkak deneyeceğim.Blogunuzu takibe aldım, bana da beklerim. Sevgilerle....
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O anki duruşu size pek fikir vermez mühim olan kalıcılığı onu da bir süre gözünüzün üstünde denemeden ölçemeyeceğiniz için ya denk gelince bir miktar ürünü personelden rica edin ya da her şeyi göze alıp satın almanızı tavsiye ederim:)

      Sil
  3. Merhabalar ben bugday tenli bi bayanim acaba bana bu ürünü tavsiye eder misiniz göz kapaklarim tenimden daha koyu aydınlatmak amacı ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ederim ben de buğday tenliyim ve her makyajımda mutlaka kullanıyorum. Üstüne başka far sürüp sürmemek size kalmış ama aydınlık sağlayacağı kesin:)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum ve merak ediyorum..:)