18 Mart 2013 Pazartesi

Schwarzkopf Osis Thrill Fibre Gum


      "Anca yüzünü gözünü boya sen" diyenler vardır eminim.Bu yüzden biraz da saç bakımı ve şekillendirmesiyle ilgili birkaç şey yazayım dedim.Saçlarıma öyle özel ilgi göstermiyorum.Çok şükür belli şampuan,krem ve bu ürünle iyi durumdalar.Daha özel bir ilgi istemiyorlar yani.Bu yüzden çok ürün paylaşmıyorum.Ama bu zor zaman kurtarıcısıdır,günlük bakımda da  kullanılabilir,candır,kandır,wax dax max ğax,hepsinin kralıdır!


     Ama işte paraben:( Of paraben:( 1 yıllık ömrü var ama daha çok dayanıyor.100 mlden daha fazla gibi,inanılmaz bereketli.


     Zamanında iki kutu istemiştim babamdan.Ama uzun zaman oldu hakikaten.Şu an ambalajı bile değişmiş olabilir çünkü kuaförlerde satılan ürünleri genelde babamdan rica ediyorum ve çünkü kuaföre her gittiğimde almam gerekenleri unutuyorum üstün bir başarıyla.Kokusu,rengi ve kıvamı o kadar hoş ki anlatamam.Kokusu da inanılmaz kalıcı.Pamuk şeker gibi.Ama yine de hemen hatırlayacaksınız,fönden sonra saçınızdaki o tatlı kokuya benzer.Şekil vermenize yardımcı ama saçlarınızı kazık gibi yapmıyor.Onun yerine doğal bir şekillendirme ve kalıcı hoş koku sağlıyor.Kıvamı da bildiğimiz klasik vazelinle mum arasında diyebiliriz.


     Saçlarım normalde dalgalıdır,sık taramazsam çabuk karışır ve elektriklenir.Ama bu ürünü elime biraz alıp ovuşturduktan sonra saçıma sürdüğümde böyle bir şeyin olmasına imkan yok o gün!Bu görünüm için presslermiş gibi ellerimle,bu yüzden düzleşti bir miktar.Ama karıştırarak yapsaydım daha fazla dalgalanırdı.İşlemden sonra hafif saçlarınızı kabartırmış gibi karıştırırsanız hacim verdiğini görebilirsiniz.Hayli bereketli bir ürün dediğim gibi.Aldığım tarihi unuttum gerçekten.Özetle;doğal hacim,şekil,koku,canlılık istiyorsanız,"hepsi de tüm gün olsun"diyorsanız,arayışlarınızı sonlandırabilirsiniz rahatlıkla.Makyajlarınızda olduğu gibi saçlarınızda da doğal canlılığı olan bir matlık istiyorsanız da buyrun ürününüz.
 


     İpeksi hissi hemen hissedeceksiniz.Sabitlemeyi saçı yumuşatarak yapan tek mucizevi ürün sanırım.


      Saç uçlarını kırmasıyla ilgili en ufak bir şüpheniz olmasın.Düzenli kullanımdaki sonucu bu.Aksine bakım yapıyor .

     Hemen ufak bir parantez açıp uzun saçlarla ilgili bir miktar bilgi paylaşmak istiyorum.

    
Uzun saç daha fazla dikkat ve özen ister, bunu da hak eder.  Bir saçın omuz hizasına kadar uzaması için en az üç yıl gerekir. Bu da saçın en azından 300 kez şampuanlanma ve kurutma işleminden geçerek büyüdüğü anlamına gelir.

      
Tüm uzun saçlar saç derisinden uçlara doğru gittikçe zarar görmeye daha eğilimlidir. Aslan yelesi saç uzatan herkes kırık saç uçları sorununa maruz kalır. Uzun saçta, saç uçları çatallaşarak iki ve ikiden fazla life ayrılınca tek bir çare vardır; kestirmek. Bundan kaçınmak için kırık saç ucu için onarım ürünleri kullanabilir ve saçınızın sağlığını düzenli olarak kontrol edebilirsiniz. Bu size uygun saç bakım ürünleri kullanma şansı ve süresi tanıyacaktır.

     Uzun ve kısa saçların bakımı farklıdır, bu dikkat edilmesi gereken bir konudur. Saç derisine yakın olan saçın ağırlaşmaması gerekirken saç uçlarına doğru bol bol krem gerekir.  Bu gerçekten bakım zorluğu getirir. Ancak uygun ürünleri kullanarak iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
   
     

Uzun Saçın Doğru Bakımı için Dokuz Tavsiye

  • Yalnıca yıkamak hiçbir uzun saç için yeterli değildir. Her şampuandan sonra saç kremi kullanmalı ve haftada bir özel saç bakımı yapmalısınız.
  • Yıkamadan önce saçınızı tarayın. Taradıktan sonra yıkamak sonrasında daha az düğümlenmeyi sağlar.
  • Asla ıslak saçı at kuyruğu yapmayın. Serbest bırakılmış saç daha hızlı kurur. Ayrıca ıslak saç daha hassastır. En basit lastik saç bağları bile saçınıza zarar verecektir.
  • Saçınızı havluyla kurularken asla ovuşturmayın. Bunun yerine, havluyu saçınızın tepesine bastırın ve yavaşça uçlarına doğru kaydırın. Bu saçın suyunu alacak ve kepek tabakasının sakin kalmasını sağlayacaktır.
  • Kumaş kaplaması olmayan metal tokalar, taçlar ve lastik halkalar asla kullanılmamalıdır. Bunlar zamanla kepek tabakasını yokeder ve kırılgan saçlara veya saç kırılmalarına yol açar.
  • Evde saçınızı açık bırakın: Arkadan veya iki yandan at kuyruğu, örgü gibi saç modellerinden kaçınarak saçınıza iyi davranın. Saçlarınızın yüzünüze gelmesinden hoşlanmıyorsanız Alice bandı takın (plastik saç bantlarından kaçının).
  • Saçlarınızın mümkün olduğunca kendi kendine kurumasını sağlayın.
  • Fön makinesi kullanırken mümkün olduğu kadar soğuk ayarda tutun. Sıcak hava şart ise saç derinizle fön makinesinin ağzı arasında en az 6// mesafe bırakın.
  • Doğal telli fırçayla saçları fırçalamak en güzel parlaklığı verir. Saçlarınızı her milimetrede ne kadar fazla miktarda doğal tele sahip saç fırçasıyla fırçalarsanız saçlarınız o kadar güzel parlaklığa sahip olur.  "


      Gördüğünüz gibi "yalnız kuaför salonlarında satılır":) Sanırım şu an piyasa fiyatı 45 TL civarı.Çok emin değilim yine de kuaförünüze danışın.Ama ne kadar olursa olsun değeceğini düşünüyorum.Hem bereketli hem doğal şahanelik!

6 yorum:

  1. Masallah Subhanallah Allahim nazarlardan saklasin kiz!!!!!

    YanıtlaSil
  2. ben bunu aldım ama ıslak saça mı kuru saça mı uygulanıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru saça uygulayınca daha net bir sonuç elde edebilirsiniz:)

      Sil
    2. marttan bu yana deneye deneye buldum, nemli saç iyiymiş :)

      Sil
    3. Kusura bakmayın çok birikmiş de:( Size en uygunu o ise ne mutlu tabii. Nemliyi bilerek demiyorum çünkü bazı saçlar nemliyken ürün sürülünce katılaşıyor. Size iyi gelmesine çok sevindim:)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum ve merak ediyorum..:)